Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Αποσκίτης

Και όμως παιδιά εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει, υπάρχουν και άλλες προσλήψεις με πολιτικό χρώμα!

1 θέση Μηχανικού στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης

Αποσκίτης Χαράλαμπος του Λεωνίδα

Είναι πιθανότατα ανηψιός του εκλεγμένου με τη ΝΔ δημάρχου Κοντοβαζαίνης (Αρκαδίας) Αποσκίτη Ηλία του Χαραλάμπους

2006: Αποσκίτης Ηλίας του Χαραλάμπους 1.365 ψήφοι 51,80% 8 έδρες
2002: Αποσκίτης Ηλίας του Χαραλάμπους 1.246 ψήφοι 51,34% 8 έδρες

http://194.176.113.1/2006/dimos.aspx?id=509

O δήμαρχος Ηλίας Αποσκίτης όπως φαίνεται και στο επίσημο βιογραφικό του στο site του δήμου ( http://www.kontovazena.gov.gr/Default.aspx?tabid=282 ) ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. το 1985, 1989 και το 1990.

Αντιθέτως ο πιθανότατα πατέρας του προσληπτέου, δημοσιογράφος Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης συγγραφέας - δημοσιογράφος "[σ]υμμετείχε στις αντιχουντικές φοιτητικές εξεγέρσεις και στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης, μέσα από τις τάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς" ( http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=37418 )

Σημαντικό: Οι Αποσκίτηδες είναι *παμπάλαια* πολιτική οικογένεια από την Κοντοβάζαινα της Αρκαδίας.

* Ο Ηλίας Αποσκίτης ήταν Υπουργός Υγιεινής, Προνοίας και Αντιλήψεως στην Κυβέρνηση Γεωργίου Κονδύλη το 1926 και Γενικός Διοικητής Κρήτης το 1934-35 στην Κυβέρνηση Παναγή Τσαλδάρη

* Ο Λεωνίδας Αποσκίτης "αδελφός βουλευτή" (του Ηλία Αποσκίτη;) εκτελέστηκε στις 4/5/1944, στις απαρχές του εμφυλίου πολέμου, από ανθρώπους της ΟΠΛΑ ( http://clubs.pathfinder.gr/542psarros/331967 ) Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο εγγονός του (;) Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης να είναι αριστερός.

* Ο Κων/νος Αποσκίτης ήταν Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κων/νου Καραμανλή το 1974 και βουλευτής της ΝΔ το 1974-1977

Στο προκείμενο, και αφού μακρηγόρησα, αλλά μου προξένησε ενδιαφέρον όλη αυτή η ιστορία, μπορεί το εν λόγω παιδί (ο υποψήφιος) να είναι άριστος μηχανικός, αλλά και πάλι έχουμε πολιτική διασύνδεση (δήμαρχος ΝΔ και πρώην υποψήφιος βουλευτής). Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ήδη έχουμε 2 ειδικές συμβούλους του πρωθυπουργού, τι να λέμε τώρα.

4 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΚΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΙ ΑΠΟΣΚΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΛΗΑ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟ '21 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχει πτυχιο πολυτεχνιου ο Αποσκιτης!! Εχει πτυχιο ΤΕΙ (πτυχιουχος ΑΣΠΑΙΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re o anthrwpos sto biografiko leei ptyxiouxos mixanologos mixanikos kai oxi diplwmatouxos.ara swsta to leei afou teleiwse aspaite.pou einai to provlima re bblogger?

    ΑπάντησηΔιαγραφή