Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Κυρ Μάϊ 10: Ηλιόπουλος σχόλιο + περίπτωση φιλόλογου Στεμπίλη

Το point είναι πως είναι ήδη ερευνητής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ. Με ποια σχέση (μόνιμος, μετακλητός, ιδιωτικού δικαίου) δεν γνωρίζω. Συνεργάτης των περιοδικών του ΙΑΑ (Γεωστρατηγική, Defensor Pacis) και με επαίνους του βιβλίου του από τον τότε επιστημονικό διευθυντή του ΙΑΑ. Άρα, από τις 5 θέσεις, η μία θέση πάει στον ήδη ερευνητή του ΙΑΑ και η άλλη στον συνεργάτη (Πολιτικό Γραφείο!) του Μεϊμαράκη.

Επίσης, υπάρχει και το θέμα με τα πτυχία (Ιστορίας) - αν η προκήρυξη ζητούσε πτυχία Νομικών/Πολιτικών/Κοινωνικών Επιστημών θα έμενε έξω, αλλά επιστημονικά είναι καταρτισμένος. Το θέμα είναι πόσοι *άλλοι* είναι καταρτισμένοι, αλλά δεν είναι ήδη π.χ. συνεργάτης του ΙΑΑ (πώς αλήθεια άραγε γίνεται κάποιος ερευνητής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων;)

Υπάρχει εδώ όμως και μια άλλη περίπτωση. Με τον 5ο (και τελευταίο) προσληπτέο σ' αυτή την ειδικότητα: Στεμπίλης Δημήτριος του Παναγιώτη

Πρόκειται για Ιστορικό-Αρχαιολόγο του Παν. Αθηνών (το βιογραφικό του υπήρχε εδώ http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=59642 1-2 βδομάδες πριν αλλά όχι πια - προσέξτε εν τω μεταξύ τον τίτλο του βιβλίου: "Θέματα νεοελληνικής ιστορίας Γ' τάξης ενιαίου λυκείου", Εκδόσεις Λιβάνη), αλλά αν πάτε εδώ σε κάποια αποτελέσματα του ΙΔΕΚΕ φαίνεται ότι το βασικό του πτυχίο είναι Ιστορίας-Αρχαιολογίας

ΣΤΕΜΠΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ -ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Επίσης στο βιβλίο Γαλλικών της Α' Γυμνασίου (του Οργανισμού) του οποίου έχει πραγματοποιήσει τη φιλολογική επιμέλεια, φαίνεται καθαρά ότι είναι φιλόλογος ( http://pi-schools.sch.gr/gymnasio/gallika_a/math/001-023.pdf , σελ. 2 )

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Universite Paris I (Pantheon-Sorbonne).

http://indy.gr/analysis/ypografes-kata-tis-aposyrsis-toy-biblioy-tis-st-dimotikoy

Παρότι αναφέρει "Υποψήφιος Διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων", στο site του Πανεπιστημίου το affectation του αναφέρεται ως "Doctorat en Histoire" χωρίς περαίτερω διακρίσεις σε Διεθνείς Σχέσεις κ.λπ.

http://www.univ-paris1.fr/recherche/page-perso/page/?uid=e0g411006bz

Το όνομά του αναφέρεται κάτω από τη λίστα των Doctorants (Υποψηφίων Διδακτόρων) της Ecole Doctorale d' Histoire (Διδακτορικής Σχολής Ιστορίας).

Η (μεταπτυχιακή;) these του στη σχολή αυτή είναι από το 1997-98 ( http://edoc-histoire.univ-paris1.fr/EDvieux/html/doctot.htm ):

Stebilis Dimitrios, La Grece face a la construction europeenne, des annees 1950 a 1967 (Επιβλέπων Καθηγητής: R. Frank).

("Η Ελλάδα εν όψει της Ευρωπαϊκής κατασκευής, τα έτη 1950 με 1967")

Το γεγονός ότι το ΥΕΘΑ προσλαμβάνει ιστορικό-αρχαιολόγο με master (ή όπως το ονομάζουν στη Γαλλία), και πάλι στην Ιστορία (έστω τη σύγχρονη) και εμπειρία μάλλον στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (όπως δείχνει το βιβλίο του και η φιλολογική επιμέλεια στο άλλο και η αίτηση στο ΙΔΕΚΕ), σίγουρα κάνει "κλικ" στις περιπτώσεις δασκάλων/θεολόγων/φιλολόγων που είχε εγείρει το ΠΑΣΟΚ (Β. Παπανδρέου - Καχριμάκης) με τη ερώτηση προς Μεϊμαράκη το Φεβρουάριο. Πάντως στην περίπτωση Ηλιόπουλου πιο πριν (ο 1ος) δεν θεωρώ ότι το θέμα είναι τα πτυχία, καθότι πολλές φορές εμμονές σε τυπικά προσόντα κατοχής ορισμένων πτυχίων κόβουν ικανότατους υποψήφιους, αλλά το γεγονός ότι ήδη ήταν ερευνητής του Ινστιτούτου Αμυντικού Αναλύσεων (!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου