Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δευ Απρ 20: ΚΥΑ για καθορισμό αποδοχών

[...]

Σας παραθέτω το κείμενο [της ΚΥΑ (κοινής υπουργικής απόφασης) για τον καθορισμό των αποδοχών)] [Σ.Σ. ειρήσθω εν παρόδω: Οι υπογραφές της ΚΥΑ είναι Λέγκας και Μεϊμαράκης -Λέγκας θυμίζω ότι είναι ο 1ος στους Πληροφορικάριος. Είναι γιός του 1ου ξαδέρφου του υφυπουργού.]

Φύλλο ΥΟΔΔ 499/4.12.2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αριθμ. 2/ 70707/0022

Καθορισμός αποδοχών του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο προβλέπεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), και κατανέμεται στις Γενικές Διευθύνσεις, α) Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ), β) Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), γ) Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), καθώς και στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

[Διάφορες διατάξεις]

Άρθρο 1

1. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται οι αποδοχές του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και συναρτώμενες με αυτό διατάξεις.

2. Για όσα ζητήματα δεν ρυθμίζονται στις διατάξεις της παρούσας απόφασης, εφαρμόζονται κατ' αναλογία ή ευθέως, κατά περίπτωση, οι διατάξεις του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ Α΄ 297), όπως ισχύει.

Άρθρο 2
Καθορισμός αποδοχών του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου

1. Οι μηνιαίες αποδοχές του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις Γενικές Διευθύνσεις και στο Γραφείο του Υπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελούνται από το βασικό μισθό του μισθολογικού κλιμακίου (Μ.Κ.), τα επιδόματα και τις παροχές που χορηγούνται κατά τους όρους της παρούσας απόφασης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις καταβολής τους.

2. Τα μέλη του Ε.Ε.Π. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εξελίσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ.).

3. Τα Μ.Κ. των μελών του Ε.Ε.Π. ορίζονται σε δεκαοκτώ (18 Μ.Κ.). Οι υπάλληλοι εξελίσσονται σε αυτά τα Μ.Κ. με εισαγωγικό το 18ο Μ.Κ. και καταληκτικό το 1ο Μ.Κ.

4. Για τον καθορισμό του μισθολογικού κλιμακίου, προσμετράται ο χρόνος κάθε σχετικής απασχόλησης του υπαλλήλου, σύμφωνα με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα που λήφθηκε υπόψη ως προσόν για το διορισμό του στη θέση αυτή. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται κατ' αναλογία οι διατάξεις των άρθρων 5, 6 και 15 του ν. 3205/2003, όπως ισχύουν.

5. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του 18ου Μ.Κ. του Ε.Ε.Π. που έχει προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανέρχεται στο ποσόν των χιλίων τετρακοσίων πενήντα ευρώ (1450 €) μηνιαίως και προσαυξάνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ποσοστιαίες αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από 1.1.2008.

6. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών Μ.Κ. των μελών του Ε.Ε.Π. διαμορφώνεται με πρόσθεση, στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ., του ποσού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ανωτέρω εισαγωγικού βασικού μισθού με το συντελεστή 0,0424. Το προστιθέμενο ποσό στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ.

Άρθρο 3
Επιδόματα και παροχές

Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου στα μέλη του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της παρούσας απόφασης παρέχονται και τα εξής επιδόματα, παροχές και αποζημιώσεις, κατά μήνα:

α) Προσαύξησης στο ποσοστό πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) επί του βασικού μισθού.

β) Μεταπτυχιακών σπουδών, οριζόμενο ως εξής: α) για κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε εβδομήντα πέντε ευρώ (75 €), β) για κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ετήσιας, τουλάχιστον, φοίτησης σε σαράνταπέντε ευρώ (45 €), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 3205/2003, όπως ισχύει.

γ) Ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα, υψηλού βαθμού ευθύνης και χειρισμού απόρρητων διαβαθμισμένων θεμάτων που ορίζεται:
i) στα διακόσια ευρώ (200 €), για τους έχοντες πτυχίο και διδακτορικό και εμπειρία σαράντα οκτώ (48) μηνών στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, ή μεταπτυχιακό και εμπειρία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και πρόσθετη εμπειρία σαράντα οκτώ (48) μηνών, ή αντίστοιχη εμπειρία σαράντα οκτώ (48) μηνών και πρόσθετη εμπειρία σαράντα οκτώ (48) μηνών με μια τουλάχιστον δημοσίευση επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας,
ii) στα εκατόν πένητα ευρώ (150 €), για τους έχοντες πτυχίο και διδακτορικό και εμπειρία τριάντα έξι (36) μηνών στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης ή μεταπτυχιακό και εμπειρία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και πρόσθετη εμπειρία τριάντα έξι (36) μηνών ή αντίστοιχη εμπειρία σαράντα οκτώ (48) μηνών και πρόσθετη εμπειρία τριάντα έξι (36) μήνες με μια τουλάχιστον δημοσίευση επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας,
iii) στα εκατό ευρώ (100 €) για τους έχοντες πτυχίο και μεταπτυχιακό και αντίστοιχη εμπειρία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, ή αντίστοιχη εμπειρία σαράντα οκτώ (48) μηνών με μια τουλάχιστον δημοσίευση επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

δ) Εορτών και αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3205/2003, όπως ισχύει. ε) Οικογενειακής παροχής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3205/2003, όπως ισχύει. στ) Κινήτρου απόδοσης, ποσού πενήντα ευρώ (50 €), καταβαλλόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 του ν. 3205/2003, όπως ισχύει.

Άρθρο 4
Υπερωριακή εργασία

Στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Γενικών Διευθύνσεων και του Γραφείου Υπουργού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιτρέπεται η καθιέρωση με αμοιβή απογευματινής υπερωριακής εργασίας έως εξήντα (60) ώρες το μήνα για κάθε υπάλληλο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 3205/2003, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν τις τετρακόσιες (400) ώρες ετησίως.

Άρθρο 5
Καταργούμενες διατάξεις

Με την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ορίζει διαφορετικά για τα θέματα που ρυθμίζονται με την απόφαση αυτή.

Άρθρο 6
Έναρξη ισχύος

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ ΕΥΑΓ. ΒΑΣ. Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου